Cheesecake japonez
Învață să stăpânești acest preparat clasic japonez în propria ta casă! Pregătește-te să bați o mulțime de albușuri pentru a crea această textură aeriană și cremoasă.
Timpul total Timp de pregatire Timp de gătit
1 oră 45 min 25 de minute 1 oră 20 min
Pentru 6 porții
Ingrediente
• 7 linguri de unt
• cremă de brânză (100 g)
• lapte (130 ml)
• 8 galbenușuri
• făină (60 g)
• amidon de porumb (60 g)
• 13 albușuri mari
• zahăr granulat (130 g)
• apă fierbinte, pentru coacere
• afine (340 g), pentru servire
• sirop, pentru servire
Mod de pregătire:
-
Preîncălzește cuptorul la 320°F (160°C).
-
Într-o oală mică, la foc mediu, amestecă untul, crema de brânză și laptele până se topesc și se omogenizează. Se ia de pe foc si se lasă să se răcească.
-
Într-un castron mare, bate gălbenușurile până se omogenizează, apoi toarnă încet amestecul de brânză cremă, amestecând până se omogenizează.
-
Cerne făina și amidonul de porumb, amestecând pentru a te asigura că nu sunt cocoloașe.
-
Într-un alt castron mare, bate albușurile spumă cu un mixer de mână până se formează vârfuri moi. Adăugați treptat zahărul în timp ce continuă să bați până se formează vârfuri tari.
-
Îndoaie aproximativ ¼ din albușuri și în amestecul de gălbenușuri, apoi repetă cu albușurile rămase până când aluatul este omogen.
-
Unge fundul unei forme rotunde de 23 x 7,5 cm apoi tapetează fundul și părțile laterale cu hârtie de copt. Dacă utilizezi o tigaie arcuită, asigurăte că înfășurezi fundul și părțile laterale complet în folie de două ori pentru a preveni orice scurgere.
-
Toarnă aluatul în tigaie și agită pentru a elibera orice bule mari de aer.
-
Pune tava într-o tavă mai mare tapetată cu 2 prosoape de hârtie în partea de jos. Prosoapele de hârtie asigură că căldura este distribuită uniform de-a lungul fundului tigaii. Umple tava mai mare cu apă fierbinte la aproximativ 2 cm înălțime.
-
Coace timp de 25 de minute, apoi reduce căldura la 140 ° C și coace încă 55 de minute, până când prăjitura își ridică aproape dublul înălțimii inițiale.
-
Scoate din cuptor și răstoarnăcu grijă tortul pe mâna dominantă și îndepărtează hârtia. Fii extrem de atent, tortul va fi fierbinte. De asemenea, poți răsturna tortul pe o farfurie, dar acest lucru va face ca tortul să se dezumfle mai mult.
-
Toarnă siropul deasupra și servește cu afine încă cald!
Savurează!