Dovleac umplut cu cușcuș
Bună, dragul nostru pasionat de a găti! 😊
Astăzi te vom ajuta să pregătești dovleac umplut cu cușcuș și legume, o rețetă rapidă și ușoară care sună și arată fantastic!
Vei avea nevoie de:
- 4 dovleci mici
- 200 gr. cuscus Lestello
- 2 vinete
- 1 roșie
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 cană de suc de portocale
- 1/2 ceașcă de suc de roșii
- 1 lingură de ulei de măsline
- Condimente: 1 linguriță (curry, chimen măcinat, sare, piper verde) 1/2 linguriță scorțișoară
Vei găti astfel:
Vei tăia dovlecii aprox 2/3 din înălțimea lor și vei îndepărta sâmburii și pulpa din centru. Vei unge dovlecii cu ulei în interior și vei presăra sare, după care vei pune dovlecii într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Între timp, vei amesteca toate condimentele, apoi vei încălzi uleiul de măsline într-o tigaie adâncă și vei adăuga condimentele. Vei tăia vinetele și morcovii cubulețe și le vei adăuga în tigaie, prăjind până când vinetele vor deveni maro deschis, apoi vei adăuga ceapa și usturoiul tocat. Când ceapa va deveni moale, vei adăuga roșiile tăiate cubulețe și vei adăuga suc de portocale și de roșii și jumătate de pahar de apă. Vei fierbe totul timp de aproximativ 5 minute, apoi vei lua tigaia de pe foc și vei amesteca cu cușcușul crud. Vei umple apoi dovlecii copți cu umplutura și îi vei coace la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Când vei scoate dovlecii din cuptor, îi poți decora după dorință.
Îți dorim poftă mare și multă inspirație,
Echipa GustaPro