Macarons
Bună, dragul nostru pasionat de a găti! 😊
Astăzi te vom ajuta să pregătești macarons - o rețetă ușoară!
Vei avea nevoie de:
- 90 gr albuș (la temperatura camerei)
- 125 gr zahăr
- 125 gr de zahăr pudră
- 125 gr făină de migdale
Vei găti astfel:
1. Se cerne zahărul pudră cu făină de migdale de 2-3 ori printr-o sită (Îl lași într-o parte)
2. Albușurile se mixează cu zahăr tos (se pune în 2-3 tranșe) până obții o bezea fermă
3. Dacă dorești să-i oferi o culoare - adaugi colorant alimentar
4. Se pune amestecul de zahăr pudră și făina de migdale, în 2-3 tranșe și cu o spatulă, se omogenizează bine compoziția până ''curge ca o panglica"
5. Se pune compoziția într-o pungă de cofetărie cu un dui de 8-10 mm, pe un covoraș din silicon, creăm mici cercuri la distanțe unele de altele
6. Le introducem în cuptorul preîncălzit la 150 grade, reducem la temperatura de 135 grade și le coacem pentru 20 minute
7. După coacere, lăsăm macaronsurile pe covoraș pentru încă 20 minute pentru a se răci, apoi le desprindem de covoraș.
Lasă-ne să știm dacă ți-a fost utilă rețeta și arată-ne rezultatul pe paginile noastre de Facebook sau de Instagram.
Îți dorim poftă mare și multă inspirație,
Echipa GustaPro