Tartă cu mere și migdale

Ingrediente: 

 

  • 1 foaie de aluat pentru tartă

  • 3 mere, curățate, decojite și feliate subțire 

  • 1/2 cană de migdale măcinate/ făină de migdale

  • 1/2 cană de fulgi de migdale

  • 1/2 cană de zahăr brun 

  • 1 linguriță de scorțișoară 

  • 1/2 linguriță de nucșoară

  • Sucul de la jumătate de lămâie (pentru a preveni oxidarea merelor)

     

    Mod de preparare: 

    1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

    2.  Pregătește aluatul: așează foaia de aluat într-o formă de tartă și ajustează marginile. Poți folosi o foaie deja pregătită sau o poți face acasă. 

    3. Amestecă Migdalele și Merele: într-un bol, amestecă migdalele măcinate, zahărul brun, scorțișoara și nucșoara. 

    4. Adaugă merele feliate și sucul de lămâie, amestecând ușor pentru a acoperi merele. 

    5. Aranjează merele, așează feliile de mere pe aluat într-un model decorativ. Poți începe de la margine și să lucrezi spre centru. 

    6. Presară migdalele feliate peste mere pentru a adăuga textură și crocanță.

    7. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit și merele sunt moi. 

    8. După ce scoți tarta din cuptor, las-o să se răcească înainte de a o tăia. Poți să o servești așa cum este sau

Produse din reteta
21.9 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Faina de migdale GustaPro 250g Adaugă in cos
24.9 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Fulgi de migdale GustaPro 250g Adaugă in cos
× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!