Istoria producătorului de ciocolată Callebaut

Totul a-nceput când, Octaaf Callebaut, nepotul unui berar din orașul belgian Wieze, începe în secret să lucreze la prima sa rețetă de ciocolată. Luni de zile, parfumul rafinat al boabelor de cacao proaspăt prăjite intrigă pe toată lumea. Când berarii au gustat în sfârșit prima ciocolată, și-au dat seama că sunt martorii nașterii celei mai bune ciocolate belgiene Callebaut. După ceva timp, micile magazine din satele din jur și clienții lor au fost pasionați de această nouă ciocolată, iar vestea s-a răspândit rapid.

În anii de război și perioada interbelică, ciocolatierii și brutarii se chinuie să găsească ingredientele pentru producerea dulciurilor, ca să nu mai vorbim de ciocolată. Familia Callebaut creează primele acoperiri de ciocolată pentru a răspunde nevoilor acestor artizani.

Pentru prima dată Callebaut își exportă ciocolata, în 1965, când un număr tot mai mare de patiseri, patiseri și brutari din întreaga lume manifestă un interes puternic pentru a lucra cu blocurile de ciocolată belgiană

În octombrie 2020, Barry Callebaut a atins o etapă importantă în călătoria sa către ciocolată 100% durabilă: toate mărcile gastronomice globale ale lui Barry Callebaut cumpără acum exclusiv cacao 100% durabilă pentru ciocolata lor.

Baza de clienți a lui Barry Callebaut este formată din multinaționale, produse de marcă națională și utilizatori artizanali de ciocolată (ciocolatieri, patiserii, brutării și restauratori). Europa și America de Nord sunt cele mai importante piețe de vânzare, unde se realizează aproximativ două treimi din cifra de afaceri.

Callebaut se mândrește cu extinderea sa în toată lumea și cu gama sa variată, care poate fi găsită și la GustaPro 

http://bitly.ws/wzwd.

 

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!