Biscuiți sărați cu făină de migdale
Biscuiți sărați cu făină de migdale. Sănătos, gustos și rapid, indiferent dacă sunt pentru tine sau snack-ul între mese a copilului tău.
Potrivit unui studiu publicat în anul 2019 în „Advances in Nutrition”, migdalele diminuează riscul ca o persoană să dezvolte maladii cardiovasculare și diabet deoarece ajută la reducerea greutății și sprijină reglarea insulinei și a nivelului de zahăr din sânge după mese.
Ingrediente pentru 40 de biscuiți sărați:
• 1 cană făină de migdale;
• 1 lingură semințe de in măcinate sau oricare alte semințe și condimente ce vă plac;
• 1/2 linguriță sare (de mare) fină;
• 1 albuș de ou sau 3 linguri de apă.
Mod de preparare:
1. Încinge cuptorul la 180 de grade;
2. Pune la un loc făina de migdale, semințele de in, sarea și albușul sau apa și amestecă-le bine pentru a forma un aluat;
3. Pentru ca este un aluat destul de lipicios si pentru ca ii strici frăgezimea daca tot adaugi făină, așează aluatul pe o bucată de hârtie de copt și pune deasupra altă bucată de hârtie de copt;
4. Aplatizează cu mâna aluatul și după aceea întinde-l cu ajutorul unui sucitor: aluatul trebuie să formeze un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 1 cm;
5. Îndepărtează bucata de hârtie de copt de deasupra aluatului și găuriți-le cu o furculiță din loc in loc;
6. Folosește-te de o rotiță de tăiat aluatul ca să decupezi forma dorită
7. Pune biscuiții la cuptor pentru 15-25 de minute în dependență de cât de rumeniți doriți să fie.
8. Serviți cu hummus, iaurt, cremă de brânză sau smântână cu ierburi și ceapă etc.