Miunciunele

Sunt pufoase, aurii, parfumate cu vanilie, rom si coaja de portocale, prajite in baie de ulei (sau la cuptor daca preferati) sunt delicioase si fierbinti si reci, tavalite bine, bine prin zahar pudră.

Ingrediente:

  • 500g făină

  • 10g drojdie uscată

  • 50g zahăr

  • un praf de sare

  • 1 linguriță aromă gel de vanilie GustaPro

  • 1 linguriță aromă gel de rom GustaPro

  • coaja de la o portocală

  • 2 ouă

  • 250 ml lapte Mlekovita

  • zahăr pudră pentru decorat

  • ulei pentru prăjit (aproximativ 200-300ml)

Mod de preparare: 

  • Frământă un aluat omogen din toate ingredientele.

  • Acoperă și lăsă să crească minim 30 de minute la loc cald.

  • După ce aluatul a crescut, întinde cu un sucitor pe o suprafață umezită cu puțin ulei.

  • Întinde până obții un aluat de aproximativ 1,5 cm grosime.

  • Tăie pătrățele, în mijloc fă o gaură cu vărful cuțitului.

  • Trece unul dintre colțuri prin gaura din mijloc, formând astfel un nod răsucit.

  • Încinge uleiul și prăjește gogoașa pe ambele părți.

  • Tăvălește-le bine prin zahărul pudra.

Savurează!

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!