Prăjituri de ciocolată “Kiss”
Prajituri cu “săruturi” din ciocolată - prăjituri decadente de ciocolată rulate în fulgi și acoperite cu un sărut de ciocolată. Un fursec distractiv pentru sărbători sau pentru orice zi!
Ingrediente
- 1 cană de făină universală
- 1/2 cană de pudră de cacao olandeză alcalinizată sau pudra de cacao fara indulcitori
- 1/4 linguriță sare
- 1/2 cană unt nesărat, înmuiat
- 2/3 cană zahăr granulat
- 1 galbenuș de ou, la temperatura camerei
- 2 linguri de lapte
- 1 linguriță extract pur de vanilie
- 3/4 cană fulgi nonpareil
- 250 g pastile de ciocolată
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Tapetează foile de copt cu hârtia de copt și lăsați-le deoparte.
2. Într-un castron mediu, amestecă făina, cacao și sarea. Punele deoparte.
3. În bolul unui mixer bate untul la viteză medie-mare până se omogenizează, aproximativ 1 minut. Adăugați zahărul și bate la viteză medie-mare până se creează o cremă, aproximativ 2 minute. Adăugă gălbenușul de ou, laptele și extractul de vanilie și bate la viteză mare până se mixează bine, aproximativ 1 minut. Răzuiește părțile laterale și fundul castronului și bate din nou după cum este necesar.
4. Adăugă ingredientele uscate la ingredientele umede și amestecă la viteză mică până se amestecă.
5. Pune decorațiunile într-un bol mic. Rulează mingiuțile de aluat, aproximativ 3 lingurițe de aluat per prăjitură, apoi trece fiecare mingiuță prin decorațiuni. Pune mingile de aluat pe hârtia de copt pregătită, la distanța de 5 cm.
6. Coace fursecurile timp de 9-12 minute. Verifică-le ca să nu se ardă. Scote-le când sunt încă moi în centru.
7. Scoate fursecurile din cuptor și lăsă-le să se răcească pe tava timp de 5 minute. Adaugă ciocolata în centrul fiecărei prăjituri.
Notă: biscuiții se vor păstra într-un recipient ermetic la temperatura camerei până la 1 săptămână.