Tort de ciocolată cu zmeură și fără făină

Acest tort de ciocolată fără făină are ciocolată care se combină perfect cu zmeura proaspătă pentru un tort incredibil de bogat fără gluten. Echilibrul aromelor este minunat, atât zmeura, cât și ciocolata sunt evidențiate și se completează reciproc. Nu numai că este un tort incredibil de ușor de făcut, dar arată foarte bine și are un gust și mai bun!

Ingrediente:

  • Ciocolată neagră- 10 grame de ciocolată neagră. Alege unul care conține 65% cacao sau mai mult.
  • Unt- 3/4 ceasca unt, cuburi.
  • Ouă- 6 ouă mari.
  • Zahăr- 1/4 ceașcă de zahăr. Alternativ, puteți folosi miere (adăugați doar o lingură suplimentară de cacao).
  • Zmeură- 2 cești de zmeură. Vă recomandăm să zdrobiți ușor 1 ceașcă și apoi să rezervați a doua ceașcă pentru a o folosi ca condiment.
  • Pudră de cacao - 2 linguri de pudră de cacao pentru a acoperi piureul de zmeură. De asemenea, puteți utiliza pudră de cacao, dacă este necesar.
  • Cofetarii Zahar- 2 linguri de zahar pudra pentru a presara tortul in momentul servirii.

      Mod de preparare:

1.Preîncălzire. Preîncălziți cuptorul la 325 ° F (160 ° C) și aliniați partea inferioară a unei foi de copt în formă de arc de 8 inci cu hârtie pergament. Ungeți părțile laterale ale tăvii sau acoperiți-o cu un spray de gătit non-stick, apoi presărați cu pudră de cacao (sau cacao).

2.Topiți ciocolata. Pauza de 10 uncii de ciocolata neagra in bucati mici, cat mai uniforme in dimensiuni posibil. Puneți într-un castron mare, adăugați 3/4 ceașcă de unt și cuptor cu microunde în incremente de 30 de secunde. Se amestecă după fiecare căldură de 30 de secunde, până când toată ciocolata se topește, amestecată cu unt și se omogenizează.

3.Bate. Se bat 6 1/4 ceasca de oua de zahar (sau miere + pudra de cacao) folosind un mixer stand sau mixer manual pana cand devine limpede si bulbucata. Amestecul de ouă se va dubla în volum atunci când este bătut.

4.Incorporeaza ciocolata. Încorporați ușor amestecul de ouă bătute în ciocolată puțin la un moment dat, încercând cu atenție să nu spargeți toate bulele. Adăugați amestecul de ouă în porții până când este complet încorporat în ciocolată.

5.Zdrobiți zmeura. Zdrobiți 1 ceașcă de zmeură proaspătă cu spatele unei linguri, rupându-le doar parțial.

6.Adăugați pudră de cacao. Se amestecă 2 linguri de pudră de cacao suficient pentru a acoperi piureul de zmeură, apoi se adaugă ușor în amestecul de prăjituri. Amestecați zmeura doar atât cât aveți nevoie pentru a distribui aluatul de tort peste tot.

7. Coaceți. Se transferă în tigaia în formă de primăvară și se coace la 325 ° F (160 ° C) timp de 40-45 de minute sau până când centrul tortului este doar ușor șubred, dar ferm la atingere.proaspete.

  1. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se pune la frigider timp de cel puțin două ore înainte de servire. Completați cu o altă ceașcă de zmeură și zahăr pudră, dacă doriți.
Produse din reteta
Ciocolata neagra 70.5% cacao 70-30-38 0.4kg Callebaut
30.98 RON
The price is indicated for 1 pcs
Ciocolata neagra 70.5% cacao 70-30-38 0.4kg Callebaut Add to basket
× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!