Classic chocolate mousse
Bună, dragul nostru pasionat de a găti! 😊
Astăzi te vom ajuta să pregătești o gustoșenie de mousse de ciocolată! 😄
Vei avea nevoie de:
- 220 gr. ciocolată veritabilă neagră (72% cacao)
- 250 ml. frișcă lichidă
- două ouă (albușurile separate de gălbenușuri)
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 lingură zahăr cristalizat
- 60 ml. apă fierbinte
- bol pentru amestecare conic
- spatulă
Vei găti astfel:
Vei rupe ciocolata în bucăți mici și le vei amesteca cu 50 ml. frișcă lichidă într-un vas din sticlă. Vei așeza bolul pe baia de aburi și vei amesteca constant până la topirea ciocolatei. Vei lua bolul de pe baia de aburi și, treptat, vei adăuga 60 ml. de apă fierbinte, amestecând încet. Separat, vei amesteca cu mixerul gălbenușurile cu zahărul pudră până la omogenizarea amestecului și vei adăuga rezultatul anterior peste amestecul de ciocolată și frișcă lichidă, amestecând energic pentru a evita coagularea gălbenușului.
Într-un alt vas, vei amesteca albușurile cu un praf de sare până vei obține o spumă consistentă și, treptat, vei adăuga peste albușuri zahărul cristalizat și vei amesteca bine până la obținerea unei creme lucioase de bezea. Separat, vei amesteca restul de frișcă lichidă până la obținerea unei spume consistente și vei da amestecul de ciocolată la frigider (după ce a ajuns la temperatura camerei) pentru 10 minute. Vei amesteca ciocolata cu frișca și cu crema de bezea cu ajutorul unei spatule din silicon și masa obținută o vei distribui în pahare pentru catering și le vei da la frigider pentru cel puțin o oră înainte de consum.
Tips&Tricks:
Pentru ca rețeta de mousse să-ți iasă perfectă este bine să respecți următoarele reguli simple:
- alege o ciocolată cu minim 70% cacao – un conținut prea mic va provoca lichefierea cremei în timp ce la un conținut de cacao mai mare de 90%, crema va căpăta o textură de budincă,
- la adăugarea gălbenușurilor de ou, ciocolata topită trebuie să fie lichidă și fierbinte; în caz contrar, ouăle se solidifică,
- amestecarea ingredientelor la mixer trebuie făcută la viteză medie, altfel se vor crea bule mari de aer care vor strica textura produsului final,
- frișca lichidă trebuie ținută la frigider pentru cel puțin 24 de ore înainte de folosire,
- după preparare, crema trebuie ținută la frigider cel puțin o oră înainte de consum.
Suntem curioși de cum va arăta mousse-ul gătit de tine, așa că te invităm să ni-l arăți pe pagina de FB sau de IG ! 😊
Îți dorim poftă mare și multă inspirație,
Echipa GustaPro