Ganache pentru macarons - pe bază de ciocolată cu lapte

Bună, dragul nostru pasionat de a găti! 😊

Astăzi te vom ajuta să gătești ganache - o emulsie de cremă care constă din ciocolată topită într-un lichid.

Vei avea nevoie de:


- Ciocolata cu lapte 40 gr
- Frișcă 33-35% 60 gr
- Sirop de glucoza 10 gr
- Frișcă 33-35% 110 gr

Vei găti astfel:

1. Adăugă sirop de glucoză în frișcă. Dacă nu ai sirop de glucoză sari peste acest pas.

2. Adu crema la 80 C. Se poate aduce la fierbere, dar apoi se lasă puțin să se răcească.

3. Toarnă frișca peste ciocolată.

4. Mixează compoziția bine cu un blender, încât să obținem o emulsie combinând molecule de grăsime și apă. 

5. Toarnă frișca rămasă în ganache. Mixează din nou blenderul.

6. Se acoperă cu folie alimentara și se dă la frigider pentru 24 de ore pentru a se stabiliza.

Bate ganache-ul cu un mixer- datorită lui, crema va fi pufoasă.

Sperăm că ți-a prins bine rețeta noastră și îți dorim o zi delicioasă! 😊

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!