Tort Bounty

Tort Bounty

Ingrediente:

Blat cu chefir si nucă de cocos:

 

  • 150 g zahăr

  • 2 oua 

  • 100 ml ulei

  • 300 g chefir

  • 250 g făină

  • 2 lingurițe praf de copt (8 g)

  • un vârf de cuțit bicarbonat (2 g)

  • 50 g fulgi de nucă de cocos

    Cremă cu dulce de leche și mascarpone:

    • 2 conserve de dulce de leche

    • 100 g fulgi de nucă de cocos

    • 6 foi gelatină sau 10 g gelatină granule

    • 500 g Mascarpone

    Cremă cu ciocolată:

    • 400 g ciocolată cu lapte

    • 200 ml smântană pentru frișcă

    • 55 g unt (80% grăsime)

    Pentru ornat:

     

    • 50 g fulgi de nucă de cocos

      Crema de ciocolată: 

      1. Pune într-un vas ciocolata cu lapte și frișca lichidă pe foc până la topire completă. 

      2. Adaugă untul tăiat în bucăți pentru a se topi mai repede. 3. Amestecă cu o spatulă crema până vei obține o componență omogenă și las-o să se răcească. 

       

      Crema de cocos: 

      1. Toarnă dulcele de leche într-un vas și pune-l pe foc mic pâna la fiebere.

      2. Pune la înmuiat foile de gelatină în multă apă rece și lasă-le cca. 10 minute. Daca folosești gelatina sub formă de granule, din plic, pune doar 50 ml de apă rece si lasă 10 minute să stea.

      3. După ce dulcele de leche începe a fierbe, adaugă fulgii de nucă de cocos și amestecă foarte bine.

      4. Apoi adaugă foile de gelatină și amestecă pînă obții o consistență omogenă

      5. Spre sfârșit adăugă mascarpone, mixează totul și crema cu dulce de leche și mascarpone e gata! 

       

      Prepararea blatului:

      1. Încălzește cuptorul la 180 grade C și tapetează o formă de tort cu diametrul de 30 cm cu hârtie de copt.

      2. Bate ouăle cu zahărul până se spumează, cu ajutorul mixerului.

      3. Toarnă uleiul și chefirul, amestecă, după care adaugă compoziția uscată: făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, plus fulgii de nucă de cocos.

      4. Compoziția pentru blat se răstoarnă în forma pregatită și se dă la copt pentru 28-30 de minute.

      5. Blatul se lasă la răcit în formă.

       

      Asamblarea tortului:

      1. Taie blatul în 3 părți egale.

      2. Un blat din cele trei, se așează înapoi în formă iar forma se închide cu inelul detașabil.

      3. Urmează un strat de cremă de cocos iar deasupra lui, un strat de cremă cu ciocolată.

      4. Urmează același „tipar” până când termini blaturile și cremele.

      5. Decorează cu fulgi de cocos 

       

      Tortul trebuie sa stea la frigider minim 4 ore, dar noi te sfătuim sa îl lași peste noapte! Va fi mult mai gustos!

       

      Savureză-l cu cei dragi!

Produse din reteta
Dulce de leche clasic borcan 0.53kg Gustapro
24.5 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Dulce de leche clasic borcan 0.53kg Gustapro Adaugă in cos
5%
Dulce de leche cu sare de mare borcan 0.53kg Gustapro
24.5 23.28 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Dulce de leche cu sare de mare borcan 0.53kg Gustapro Adaugă in cos
Dulce de leche cu gust de alune borcan 0.53kg Gustapro
24.5 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Dulce de leche cu gust de alune borcan 0.53kg Gustapro Adaugă in cos
Popular
Frisca naturala UHT 36% MLK
26.95 RON
Prețul este indicat pentru 1 Lit.
Frisca naturala UHT 36% MLK Adaugă in cos
Stoc Epuizat
Ciocolata cu lapte 33,6% cacao 823 1kg Callebaut
88.9 RON
Prețul este indicat pentru 1 Kg
Ciocolata cu lapte 33,6% cacao 823 1kg Callebaut
Stoc Epuizat
Fulgi de cocos 500 gr. GustaPro
22.11 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Fulgi de cocos 500 gr. GustaPro
Stoc Epuizat
Pakmaya Praf de copt 500g PAKM
18.97 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Pakmaya Praf de copt 500g PAKM
Stoc Epuizat
Bicarbonat de sodiu 100g TIPLA PAKM
2.49 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Bicarbonat de sodiu 100g TIPLA PAKM
Stoc Epuizat
Crema Mascarpone UHT 500g STERILGARDA
23 RON
Prețul este indicat pentru 1 Buc
Crema Mascarpone UHT 500g STERILGARDA
× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!