Mousse de mascarpone
Mousse de mascarpone este o rețetă rapidă, perfectă pentru vară. Este un desert fără coacere, care se pregateste în doar câteva minute! Este o combinație perfectă între un „krank” crocant de nuci și ovăz, o spumă aerată de mascarpone, iaurt și dulceată cu fructe de pădure proaspete și acrișoare!
INGREDIENTE
• 250g mascarpone
• 100g iaurt
• 50g dulceata de fructe de padure
• 200g fructe de padure (afine, mure, zmeura)
• 80g zahar brun
• 80g nuci
•50 g fulgi de ovăz
MOD DE PREPARARE
-
Într-o tigaie topiți zahărul brun la foc mic, pâna devine lichid
-
Adăugați nucile și fulgii de ovăz, amestecați bine.
-
Puneți totul pe o hârtie de copt și lăsați să se răcească.
-
Între timp, cu mixerul la viteză medie, amestecați mascarpone, iaurtul și dulceața.
-
Adăugați și fructele proaspete, amestecați ușor cu o spatulă.
-
În pahare de 200ml construiți desertul – krantz de nuci și ovăz, mousse de mascarpone.
-
Decorați cu fructe proaspete, ovăz si mentă.
Rețeta este gata! Puneți paharele la rece pâna în momentul servirii, pentru un efect super răcoritor.
Încercați rețeta cu fructele preferate, de exemplu puteți folosi dulceață de caise sau nectarine proaspete!