Rețetă ușoară de Panna Cotta cu fructe de sezon
Panna cotta este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le puteți face cu fructe de sezon. Este un desert de origine italiană, care se realizează cu smântână dulce gelatină și, adesea, topping de fructe.
În această rețetă v-om înlocui gelatina cu agar-agar, un gelifiant extras din alge marine, care are și beneficii pentru sănătate. În comerț, el e
Este disponibil sub formă de pudră, fulgi sau batoane. Pudra este cel mai ușor de încorporat în preparate.
Ingrediente:
-
400ml smântână pentru frișcă (neîndulcită)
-
3g pudră de agar-agar
-
esență/pudră de vanilie
-
1-2 lingurițe de miere
-
300g căpșuni
-
1 banană mare
Mod de preparare:
1. Pune smântâna într-o cratiță, pe aragaz, la foc mediu.Când smântâna începe să se înfierbânte dizolvă separat într-un bol agar-agar-ul în 2-3 linguri de smântână caldă și încorporează-l în cantitatea rămasă în cratiță. Lasă cratița pe foc pentru încă un minut amestecând încontinuu.
2. Ia oala de pe foc și adaugă esența de vanilie și puțină miere care să îndulcească compoziția.
3. Pentru a servi panna cotta într-un mod mai deosebit, folosiți o tavă pentru brioșe în care puneți 4 pahare înclinate. Turnați compoziția, lăsați-o să se răcorească și apoi transferați-o în frigider. Dacă dorești o altă formă de prezentare a acestui desert, compoziția o poți turna în forme din silicon.
4.Cât timp compoziția se întărește în frigider, spălați și curățați căpșunile și tăiați banana. Mixați fructele într-un blender până obțineți o compoziție omogenă.
5. După ce compoziția de la frigider se răcește, adaugă frcutele mixate și decorează după preferință.
Acum desertul tău este gata pentru servire.
Savurează cu plăcere!