5 Trăsături ale unui patiser priceput

5 Trăsături ale unui patiser priceput

 

Când cei mai mulți oameni se gândesc la patiseri, se gândesc la prăjituri de nuntă falnice, tarte delicioase și prăjituri delicioase, dar puțini știu de cantitatea intensă de abilități și muncă care a fost necesară pentru a crea oricare dintre aceste deserturi gustoase. Prăjiturile de nuntă, de exemplu, necesită mai mult decât un singur strat și trebuie pregătite exact așa, în timp ce un minut în plus la cuptor poate fi diferența între fursecuri perfecte și prăjiturile arse.

 

Deci, ce este nevoie pentru a deveni patiser. De ce trăsături ai nevoie pentru a reuși în industrie? Iată cele șase trăsături ale unui patiser perfect. Crezi că ai ceea ce este nevoie?

 

Creativ

La fel ca multe alte forme de gătit, munca de patiserie este oarecum o artă. Există mult spațiu pentru a fi creativ în copt, iar patiserii care dau dovadă de cea mai mare creativitate în munca lor merg de obicei foarte departe în cariera lor.

 

Creativitatea în bucătărie începe de obicei în etapa de pregătire. Bucătarilor le place să se întoarcă la rețete simple și să vadă cum le pot îmbunătăți sau schimba cu ceva nou. Fursecurile vechi cu ciocolată simplă nu trebuie să rămână simple. Bucătarii știu să adauge diferite tipuri de nuci sau să încerce diferite combinații de ciocolată pentru a crea un nou tip de prăjitură pe care toată lumea va dori să-l încerce.

 

Desigur, latura creativă a unui bucătar iese din plin atunci când este momentul să decorezi un tort sau orice alt tip de desert. Bucătarii au tot felul de alimente diferite, glazură, stropi și alte ingrediente pentru a-și decora în mod corespunzător prăjiturile și deserturile. De la căpșuni proaspete deasupra unui tort până la glazură caldă presărată peste prăjituri cu ciocolată, cel mai bun patiser știe cum să mulțumească ochii și papilele gustative ale clienților.

 

Organizat

Un patiser are multe unelte și chiar mai multe ingrediente. De la căni de măsurat și boluri de amestec, la zahăr pudră și la lapte condensat, patiserii au multe de urmărit în bucătăriile lor, așa că este vital să rămână organizați în orice moment.

 

Fiecare instrument și ingredient trebuie să-și aibă locul în bucătărie. Când se uită la o nouă rețetă, un patiser organizat va ști exact unde să găsească toate ingredientele în bucătărie și poate aduna cu ușurință instrumentele și ingredientele potrivite necesare pentru a completa felul de mâncare.

 

Pentru a fi atât de eficientă, bucătăria unui bucătar trebuie păstrată fără pată. După ce au terminat de lucru, patiserii trebuie să-și curețe mizeria și să pună totul înapoi la locul potrivit. Dacă bucătăria unui bucătar este necurată, riscă să-și contamineze vasele, lucru care îi poate pune în mari probleme cu clienții. Prin urmare, toți patiserii trebuie să rămână atât organizați, îngrijiți și curați pentru a-și asigura cel mai bun succes în industrie.

 

Muncitor

În orice zi, un patiser poate fi în bucătărie de la 3 dimineața până după-amiaza. Cei mai mulți patiseri care lucrează în brutării încep să lucreze atât de devreme pentru a se pregăti pentru navetiștii care s-ar putea opri la micul dejun și, de obicei, continuă să lucreze până dimineața târziu sau chiar după-amiaza.

 

Cele mai multe dintre aceste ore sunt petrecute alergând prin bucătărie, așa că patiserii trebuie să muncească din greu și să fie gata să stea pe picioare ore lungi la un moment dat. De asemenea, este nevoie de multă muncă grea pentru a face mai multe sarcini, deoarece puțini bucătari de patiserie se vor apuca vreodată de lucru la un singur fel de mâncare la un moment dat. S-ar putea să coacă o pâine în timp ce glazurează cupcakes.

 

Asumător de riscuri

Deși poți oricând să urmezi o rețetă, cei mai buni patiseri își asumă riscuri cu gătitul. Ei știu să ajusteze rețeta astfel încât să obțină rezultatul dorit. Dacă vor ca prăjiturile lor cu ciocolată să fie mai pline, știu să adauge mai multă făină.

 

De asemenea, patiserii nu se tem să încerce ceva nou în gătit. Dacă se confruntă cu o rețetă nouă, dificilă, o fac direct. Chiar dacă dau peste cap la primele încercări, cei mai buni patiseri nu renunță. Ei continuă să lucreze prin rețetă pentru a o obține exact.

 

Bucătarii care își asumă riscuri știu și cum să-și asume riscuri cu preparatele pe care le-au stăpânit anterior. Dacă au o idee pentru un nou tip de fursecuri, de exemplu, atunci bucătarii își vor continua să-și modifice rețeta pentru a vedea cum o pot schimba pentru a crea ceva nou și interesant. Chiar dacă acest lucru necesită câteva încercări, patiserii continuă să lucreze pentru a-și perfecționa meșteșugul.

 

Calificat

Fiecare patiser bun știe că drumul spre succes în bucătărie începe cu o educație excelentă. Cu un studiu la o instituție superioarăm, vei învăța abilitățile necesare pentru a excela în această carieră culinară. Vei învăța cum să fii mai organizat și unde poți exersa puțin mai multă creativitate în munca ta.

 

După finalizarea cursului, veți fi gata să intrați în industria ospitalieră și să lucrați ca patiser într-o brutărie sau patiserie.

 

Lucrul ca patiser poate fi solicitant, dar dacă ai abilitățile de bază necesare pentru a reuși, atunci vei descoperi că orele lungi nu par atât de lungi și munca necesară pentru a-ți finaliza certificatul a meritat cu siguranță.

 

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!