Cum să depozitezi corect ciocolata

Bună,

Ciocolata are o durată lungă de valabilitate, iar respectând condițiile de păstrare, ciocolata neagră se păstrează până la 12 luni, ciocolata albă și cu lapte - 6 luni. Ca să păstrezi ciocolata corect, urmează aceste reguli simple de depozitare:

  • păstrează ciocolata la o temperatură scăzută de 16-22 C. (Dacă este mai cald în cameră, atunci pune ciocolata la frigider, dar împacheteaz-o astfel încât să nu pătrundă umezeala).
  • depozitează ciocolata într-un recipient ermetic în care umiditatea nu va pătrunde și nu va exista nicio interacțiune cu oxigenul. Pentru depozitarea pe termen lung, este ideal să folosești un ambalaj vaacum în care nu va pătrunde oxigenul. Deoarecere expunerea la umiditate va duce la înflorirea zahărului.
  • depozitează ciocolata într-un loc întunecat, deoarece există riscul ca ciocolata să-și piardă din proprietățile inițiale, dacă este expusă la lumină pentru o perioadă lungă.

Sperăm că ți-am putut fi de folos cu acest articol și îți dorim multă inspirație! ❤️

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!