Cum să eviți crăparea tortului?

Bună,

Imaginează-ți situația: ai pregătit un tort pentru o zi de naștere: este perfect uniform, coroana de fructe de pădure este îngrijită și apetisantă. Pui tortul la frigider până seara ca prajitura să se inmoaie și crema să se stabilizeze, iar după 3 ore deschizi frigiderul și ești surprinsă: crema s-a îngălbenit, s-a crăpat și fructele de pădure s-au uscat.

De ce se întâmplă acest lucru?

În 90% din cazuri, problema este depozitarea necorespunzătoare. În frigiderul cu funcție fără îngheț, umiditatea este prea mare, produsele fără ambalaj se usucă. Același lucru se întâmplă și cu crema de pe tort. Umiditatea este aspirată, crema se usucă și crapă. Într-un frigider cu sistem de picurare, cremele vor crăpa și ele, dar asta va veni mult mai târziu în timp.

O altă cauză a crăpăturilor de prăjitură este blatul uscat. Prajitura este formata din blat, crema si toppinguri. Fiecare dintre ele are propria sa umiditate. După asamblarea prăjiturii în interior, are loc un schimb de umiditate și gust. Umiditatea din umplutură și smântână va fi redistribuită în blat dacă este uscat. Acest lucru va face ca crema să se usuce și să crape.

Cum să protejezi tortul?

Când prăjitura este asamblată pe jumătate, înfășurează-l în folie alimentară. Dacă pui tortul la frigider pentru o jumătate de oră, atunci nu i se va întâmpla nimic rău. Învelește-l total în folie alimentară dacă îl pui la frigider, de exemplu, peste noapte.

Situații care pot provoca apariția crăpăturilor pe torturi:

  • În prăjiturile cu mai multe niveluri, este posibilă o situație când nivelul inferior este ușor și aerisit, iar deasupra este plasat dens și greu. Datorită presiunii, prăjiturile și umpluturile de la nivelul inferior se pot despărți, crema se va crăpa.
  • În cazul în care prăjitura este transportată într-o mașină - pe genunchi, nu pe o bază tare. Dacă tortul sare pe denivelări, atunci sunt șanse mari să apară crăpături sau chiar să se destrame tortul.

 

Sperăm că ți-am putut fi de folos cu acest articol și îți dorim multă inspirație! ❤️

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!