Cum să lucrezi și să înmoi pasta de zahăr. Tehnici de utilizare

Unul dintre ingredientele principale pentru decorațiuni este pasta de zahăr. Poate fi folosită pentru a acoperi prăjituri, cupcakes și pentru a crea figurine tridimensionale precum flori, petale sau figurine. 

Vei observa ce lume de creativitate ți se va deschide, imediat cum vei învăța să o folosești, manipulezi și nu în ultimul rând păstrezi corespunzător. Odată ce știi de ce ai nevoie, tot ce ai rămas este imaginația ta.

Cum se procesează pasta de zahăr?

Prelucrarea pastei de zahăr necesită practic folosirea mâinilor și a altor câteva ustensile, care din când în când pot fi un sucitor și covoraș de silicon, un cuțit, matrițe, amidon de porumb, ulei de semințe și, desigur, zahăr pudră.

Atunci când se lucrează cu pasta de zahăr se folosește în principal zahăr pudră, dar și amidonul vine la îndemână, fără a exagera, pentru a-l usca superficial. Uleiul poate fi folosit în cantități foarte mici pentru a unge un covoraș și un sucitor. Reține că, cu cât o veți modela mai mult, cu atât va deveni mai lipiciosă. Prin urmare, acolo unde este posibil, îți recomandăm să lucrezi cu ea întotdeauna într-un mediu aerisit și răcoros.

Cum se înmoaie pasta de zahăr?

Pasta de zahăr de acoperire se înmoaie în mod natural cu căldură. În general, contactul cu mâinile este suficient.

Pasta de zahăr modelantă e cea mai potrivită pentru realizarea decorațiunilor florale, figurinelor și tot felul de compoziții 3D. Prioritățile sale o fac să se întărească mult mai repede după ce o scoți din ambalaj, de aceea va trebui să lucrezi cu ea cât mai rapid. Cu unele rețete de pastă de zahăr, viteza de manipulare este esențială dacă vrei rezultate excelente.

Cum se întărește pasta de zahăr?

Pasta de zahăr se întărește în mod natural, lăsând-o expusă la aer. Întărirea este o consecință a uscării, care va fi mai rapidă cu cât umiditatea ambientală este mai mică.

Există multe rețete și multe mărci, iar viteza de solidificare, gradul de duritate finală, precum și răspunsul la încercările ulterioare de a o moale pot varia semnificativ.

Cum se lipește pasta de zahăr pe polistiren?

Necesitatea de a face pasta de zahăr să adere stabil la polistiren poate apărea de multe ori: un tort pe mai multe niveluri, o prăjitură cu un subiect 3D, cum ar fi un elefant sau un vapor, pe care totuși este indicat să le fixați pe un suport stabil și ușor de transportat.

Această procedură presupune o serie de pași care trebuie efectuate corect:

1. asigură-te că polistirenul este lipsit de imperfecțiuni ale suprafeței, nereguli pe care le vei înlătura, care altfel ar putea compromite rezultatul;

2. rotunjește marginile formei de polistiren;

3. udă polistirenul uniform cu o perie înmuiată în apă;

4. așează ușor foaia de pastă de zahăr pe care ai înmuiat-o și modelat-o anterior pe polistiren;

5. folosește o spatula de plastic pentru ca pasta de zahar să adere perfect.

Uscarea pastei de zahăr se solidifică rămânând atașată de polistiren. Amintește-ți că, cu cât pasta de zahăr este mai groasă, cu atât va dura mai mult până se usucă. Chiar și până la 24/48 de ore.

Cum se lipește pasta de zahăr pe fursecuri?

Pentru ca pasta de zahăr să adere și să se fixeze pe biscuiți, poți folosi diferite soluții, precum: clei alimentar, gelatină spray, glazură, dulceață, sirop de porumb diluat. Și lista continuă și continuă. Indiferent de soluția pe care decideți să adoptați, nu uitați să limitați cantitatea de „clei” la minimum.

Având în vedere vastitatea subiectului și nenumăratele utilizări ale pastei de zahăr în copt, sunt multe de învățat. Dar odată ce începi să lucrezi cu el, începi să înțelegi posibilitățile creative nelimitate.

Găsești aici varietatea de culori ale pastei de zahăr GustPro → http://bitly.ws/w2oT

 

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!