Cum să transporți un desert: 4 reguli importante

Cum să transporți un desert: 4 reguli importante

Cu siguranță una dintre principalele probleme ale unui cofetar este transportarea în siguranță a desertului către client. Am pregătit pentru tine câteva recomandări, care, sperăm noi, că-ți vor fi de folos:

1. Alegerea corecta a suprafaței pentru transportarea unui tort

În timpul transportului, tortul trebuie să fie pe o suprafață strict orizontală, cea mai mică înclinare poate afecta aspectul desertului. Dacă transporți o prăjitură într-un scaun de mașină, nivelează suprafața punând un obiect solid sub tort și asigură cutia cu centurile de siguranță.

Dacă o transporți prăjitura în portbagaj, scoate toate celelalte bunuri de acolo. Este bine să pui un covoraș antiderapant sub cutia de tort.

Cel mai important – tortul în portbagaj poate fi transportat doar în sezonul rece. 

Dacă nu ești sigur că poți să-l transporți singur, atunci este cel mai bine să încredințezi tortul unui alt pasager în timpul călătoriei și să porți tortul în poală. Mulți patiseri notează că tortul ajunge cel mai bine pe scaunul din față - este perfect suflat de aparatul de aer condiționat și riscul de deteriorare este minim.

2. Cum să transporți un tort în perioada caldă a anului

Cea mai bună opțiune este să soliciți clientului să vină după tort dimineața devreme. Tortul trebuie așezat într-o mașină unde lumina directă a soarelui nu cade: pe podea, de exemplu. Dacă ai un drum lung, atunci în mașină este cel mai bine să porniți aerul condiționat și să direcționezi curenții de aer rece către tort.

O altă opțiune este să-l transporți într-o geantă frigorifică.

3. Ambalajul

Transportarea fără cutie nu este recomandată!

Regula principală este că tortul trebuie să fie bine fixat în cutie, substratul nu trebuie să „se miște”. De exemplu, poți să-l fixezi de suport prin ciocolată. Dacă tortul urmează să fie transportat la distanțe mari sau în transport public, atunci cu ambalaj obișnuit sigur nu te descurci. Cea mai bună opțiune este atunci când tortul este ambalat într-o cutie de plastic, care, la rândul său, este ambalată într-o cutie de carton, iar spațiul liber din cutie este căptușit cu material care este rezistent la lovituri.

4.După transportare

Asigură-te că ai anunțat clientul că prăjitura trebuie păstrată la frigider înainte de a fi consumată, iar cu o jumătate de oră înainte de degustare, trebuie să-l scoată din frigider pentru ca tortul să fie mai gustos și mai fraged.

Sperăm că ți-am fost de folos cu cele 4 reguli de transportare a desertului și îți dorim multă inspirație! ❤️

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!