De ce nu se întărește ciocolata după temperare

Bună,

Vezi mai jos factorii din cauza cărora nu se întărește ciocolata după temperare:

Dacă ai temperat ciocolata, dar nu s-a întărit, asigură-te că au trecut 24 de ore. Ciocolata are nevoie de exact 24 ore pentru a se răci. Mai mult, dacă totul este făcut corect, ciocolata neagră va deveni tare și se va deforma mult mai repede.

Monitorizează temperatura din cameră, care trebuie să fie de 16-22 C. Aceeași temperatură trebuie menținută în timpul cristalizării ciocolatei. Dacă temperatura camerei este mai ridicată, pune ciocolata la frigider - în caz contrar, ciocolata nu se va întări.

E posibil să fi măsurat incorect temperatura ciocolatei. De exemplu, pentru a lucra cu ciocolată albă, temperatura este de 25-28 C. Dacă ciocolata a fost de 28 C, atunci este posibilă o situație când pirometrul a fost greșit și temperatura reală a fost puțin mai mare.

Sperăm că ți-am putut fi de folos cu acest articol și îți dorim multă inspirație! ❤️

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!