Secretele lucrului cu aluatul pentru tarte
Bună,
Vezi mai jos tips&tricks-urile noastre pentru a crea cel mai apetisant aluat pentru tartele gătite de tine:
👉 După ce ai făcut aluatul, întinde-l imediat cu un strat foarte subțire (grosime - 2mm) și pune-l la frigider pentru câteva ore, pentru ca atunci când îl vei scoate din frigider, aluatul să fie tare.
👉 Odată scos din frigider, e necesar să lucrezi cu el cât mai rapid, iar dacă acesta începe să strălucească, mai pune-l la frigider pentru 15 minute (sau la congelator pentru 5 minute).
⠀
👉 Înainte de a modela părțile laterale, bagă mereu aluatul la congelator timp de 10 minute, astfel îți va fi ușor să lucrezi.
⠀
👉 Tăie excesul de aluat cu un cuțit ascuțit & cu mișcări sigure, pentru ca aluatul să nu se întindă / să se rupă.
⠀
👉 Inainte de coacere, pune tartele la congelator (nu mai mult de 30 de minute) pentru ca ulterior să nu cadă părțile laterale.
Sperăm că ți-am putut fi de folos cu acest articol și îți dorim multă inspirație! ❤️