Tort de morcovi cu nucă și cremă de mascarpone
Tort de morcovi cu nucă și cremă de mascarpone cu produse premium de la GustaPro🥕🎂
Ingrediente pentru blat:🥧
• 400 g morcovi • 300 g zahăr • 200 ml ulei • 4 ouă de la GustaPro • 250 g făină de la GustaPro • 100 g nucă de la GustaPro • 1 praf de sare • 1 plic praf de copt • 1 linguriță scorțișoară
Pentru cremă:🍰
• 200 g Gustapro mascarpone • 400 ml Gustapro frișcă lichidă • 170 g zahăr pudră de la Gustapro
Mod de preparare:Tocăm nuca grosier – nu trebuie mărunțită prea tare, e plăcut să se simtă bucăți crocante în blat. Curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoarea mică sau îi mărunțim cu robotul de bucătărie. Preîncălzim cuptorul la 170°C. Într-un bol mare amestecăm ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea, praful de copt, scorțișoara și nuca. Adăugăm uleiul și ouăle, apoi amestecăm bine până la omogenizare. Încorporăm morcovii rași în compoziție. Împărțim aluatul în două forme de tort (cu diametrul de 18 cm) și coacem timp de 1 oră. Lăsăm blaturile să se răcească complet. Pentru cremă, mixăm mascarpone cu frișca rece și zahărul pudră până obținem o cremă pufoasă. Umplem și îmbrăcăm tortul cu crema obținută, apoi îl decorăm după preferință.
