Desert fără coacere: Cheesecake cu căpșuni
Cheesecake cu capsuni rețetă fără coacere - o delicată prăjitură cu cremă de brânză și mascarpone, cu o textură pufoasă te va cuceri din prima încercare!
Ingrediente:
Pentru bază:
-
200 g de biscuiți măcinați sau pișcoturi
-
100 g de unt topit
Pentru cremă:
-
50 ml de lapte, în care dizolvăm 15 g de gelatină
-
1 lingurițe de pastă de vanilie
-
120 g de zahăr pudră sau îndulcitor
-
200 g de cremă de brânză
-
500 g de mascarpone
-
400 g de frișcă naturală
Pentru jeleu:
-
400 g de căpșuni
-
10 g de gelatină
-
50 g de zahăr
-
50 ml de apă
Mod de prepararea blatului:
1.Macină biscuiții prin blender.
2.Adaugă untul topit și amestecă până la omogenizare.
3. Într-o formă din inox cu fundul detașabil pune un strat de hartie de copt dedesubt, iar pe margine o bucată de peliculă acetată.
4. Răstoarnă conținutul mixat.
5. Cu o ustensilă plată apasă biscuiții, astfel încât să îi presezi într-un strat uniform.
Mod de prepararea cremei:
1.Bate frișca, zahărul, mascarponele și vanilia cu mixerul.
2.Între timp adaugă gelatina în lapte.
3. Gelatina hidratată pune-o într-o craticioara la încălzit. Amestecă bine la foc minim.
4.Toarnă gelatina peste cremă și mai bateți puțin. În felul acesta se va lega mai bine crema.
5.Pregătește căpșunile pentru decorul lateral: feliază.
6.Adaugă în forma de tort un strat subțire de cremă, pentru a avea o bază pe care vor stea căpșunile, apoi aranjează ca decor pe margine. Toarnă și restul de cremă, apoi nivelează.
7.Pune totul la frigider, timp de o oră, cât să se întărească totul cât mai bine.
Mod de prepararea jeleului:
1.Adaugă apă peste gelatină pentru a o hidrata.
2.Mixează căpșunile până obții o consistență de piure, pe care pune-le pe foc împreună cu zahărul pâna începe a fierbe.
3. După ce se răcește piureul, amestecă cu gelatina hidratată. Toarnă jeleul peste cheesecake, lasă-l peste noapte, să se întărească gelatina.
După răcire, decorează cu fructe și savurează-l cu poftă!